Új jelszó kérése
Az online játékbolt kínálata
Az online játékbolt kínálata
Legjobb játékok
Termékajánló
Szűrés
Márka
Mesehős
Kinek ajánljuk
Értesítést kérek az akciókról
Szavazás
Termék részletek


Bullyland Lambeosaurus figura

Bullyland Lambeosaurus figura
Fő kategória >Gyűjthető figurák >Bullyland figurák >Vadállat figurák
3 990 Ft3990
Márka:
Bullyland
Gyártó:
Bullyland
Életkor:
2-5 év között
Hányan játszhatják:
1 Játékos
Kinek ajánljuk:
Fiúknak
Bullyland Lambeosaurus figura.
 • A Lambeosaurus (a latin név jelentése: ’Lambe-gyík’, Lawrence Lambe őslénykutatóra utalva) a hadrosaurida dinoszauruszok egyik neme, amely a késő kréta korban (a campaniai korszakban), mintegy 76–75 millió évvel ezelőtt élt Észak-Amerikában.
  Ez a két és négy lábon egyaránt mozgó dinoszaurusz egyedi, üreges fejdísze által különböztethető meg, ami a legjobban megőrződött példányoknál egy baltára hasonlít. Több, Alberta (Kanada), Montana (Egyesült Államok), illetve Baja California (Mexikó) területéről származó lehetséges faját is elnevezték, de jelenleg csak a két kanadai faj számít jól ismertnek.

  A Lambeosaurusról William Parks készített leírást 1923-ban, húsz évvel az első, Lawrence Lambe által tanulmányozott leletanyag felfedezése után. A nem taxonómiai története bonyolult, főként azért, mert az egykor önálló nemekbe és fajokba besorolt kis testű fejdíszes hadrosauridákat napjainkban fiatal egyedeknek tekintik. Jelenleg a típusfajhoz, a L. lambeihez kapcsolt különböző koponyákat különböző korú példányokként, illetve a nemi kétalakúság jeleként értelmezik. A Lambeosaurus közeli rokonságban áll a jobban ismert Corythosaurusszal, melynek fosszíliáit valamivel régebbi kőzetekben találták meg, valamint a kevésbé ismert Hypacrosaurusszal és az Olorotitannal.
  Mindegyikük szokatlan fejdíszekkel rendelkezett, amikről manapság általánosan azt gondolják, hogy a társas funkciók ellátására, például zajkeltésre és az egyedek felismerésére szolgáltak.

  Mérete: kb 20 cm
  Kézzel festett figura.
  Anyaga: PVC-mentes műanyag.
 • Szállítási Idő
  1 Munkanap
  Márka
  Bullyland
  Kinek ajánljuk
  Fiúknak
  Cikkszám
  352-61490
Webáruház készítés