Az online játékbolt kínálata
Az online játékbolt kínálata
Legjobb játékok
Termékajánló
Szűrés
Márka
Mesehős
Kinek ajánljuk
Értesítést kérek az akciókról
Szavazás
Termék részletek


Halli Galli kártyajáték

Halli Galli kártyajáték
 • Halli Galli kártyajáték
 • Halli Galli kártyajáték
 • Halli Galli kártyajáték
4 990 Ft
Márka:
Piatnik
Gyártó:
Piatnik
Életkor:
6 éves kortól
Hányan játszhatják:
2-6 játékos
Kinek ajánljuk:
Lányoknak és Fiúknak

A Halli Galli kártyajáték egy fergeteges gyümölcs parti az egész család számára! De ahhoz, hogy nyerj neked kell a leggyorsabbnak lenned!

 • A Halli Galli egy gyorsan pergő, izgalmas kártyajáték az egész család részére. A játékosok egyszerre fordítják fel lapjaikat. Abban a pillanatban, amikor öt azonos gyümölcs képe tűnik fel a lapokon, akkor villámgyorsan a csengőre kell csapni. Aki gyorsabban csap, megnyeri a lapokat. A játékot az a játékos nyeri, aki a leggyorsabb volt és a legtöbb lapot gyűjtötte.

  A játék tartalma: 56 db játékkártya, 1 db asztali csengő, 1 db játékszabály


  Minden játékos, sorban felcsap egy kártyalapot. A játékosok célja, hogy elsőként csapjanak a csengőre, amint a felcsapott kártyalapokon éppen 5 db azonos fajtájú gyümölcs látható. Aki elsőként csap a csengőre, az nyeri meg a kört, azaz a felcsapott összes kártyalapot. A győztes az, aki a játék végéig a legtöbb kártyát gyűjti össze.

  Előkészületek
  Helyezzük el az asztal közepére a csengőt, akár szövetre,akár filcre, hogy az asztallapját védje az esetleges sérülésektől. Válasszuk ki az osztót. Az osztó feladata,hogy megkeverje a kártyákat és mindenkinek egyformán, egyenként szétossza azokat a játékosoknak,amíg a lapok el nem fogynak. Ezután minden játékos arccal lefelé, pakliba rendezve helyezi el lapjait maga elôtt az asztalon, anélkül, hogy megnézné azokat.

  Minden játékos egyszerre felcsapja a legfelső kártyáját a képen látható módon, s maga elé helyezi. A felcsapott kártyák az asztalon maradnak, s minden egyes megfordított lap ennek a paklinak a tetejére kerül, oly módon, hogy kizárólag a legfelső lap tetején lévő gyümölcs legyen látható, eltakarva ezáltal az alatta lévő lapokat.

  Egy kártyalap felcsapása:
  A lapot az asztal közepe felé kell mindenkinek egyszerre felcsapni, így az összes lapot mindenki egyszerre láthatja meg.
  Minél gyorsabban csapjuk fel a lapunkat, annál gyorsabban látjuk mi is az azon szereplő gyümölcsöket. Mikor kell a csengőre csapni? Minden játékosnak az a célja, hogy elsőként csapjon az asztali csengőre, de csak akkor, ha pontosan 5 egyforma gyümölcs látható a megfordított kártyalapokon.

  Tökéletes reflexekre lesz szüksége!
  Az a játékos, aki elsőként csap a csengőre amikor pontosan 5 egyforma gyümölcs látható a megfordított kártyalapokon, megnyeri az összes addig megfordított lapokból álló paklikat. A megnyert lapokat ezután a játékos a saját paklija alá helyezi.

  ….viszlát!
  Az a játékos, akinek a lapja elfogy kiesik a játékból. A már korábban felcsapott kártyalapjait az asztalon kell hagynia mindaddig, amíg egy másik játékos meg nem nyeri azokat!

  Jaj! Bocsánat!
  Abban az esetben, ha egy játékos rácsap az asztali csengőre, de nem 5 egyforma gyümölcs van a felcsapott kártyákon, büntetésből minden játékostársának kell adnia egyet-egyet a lapjai közül.

  A játék vége
  A játék véget ér, ha már csak két játékos játszik. Addig játszanak, amíg egyikük el nem nyeri a felcsapott paklikat. Ebben a szituációban egy különleges szabály lép életbe: Ha egy játékos véletlenül rosszkor csap az asztali csengőre, a másik játékos megnyeri az összes felfordított kártyalapot, s így győztese lesz magának a játéknak is! A játékosok mégis tovább játszhatnak, egészen addig, amíg egyikük meg nem nyeri az összes kártyalapot.

  A játék győztese
  A játék végén a legtöbb kártyalappal rendelkező játékos a játék győztese.

Webáruház készítés