Új jelszó kérése
Az online játékbolt kínálata
Az online játékbolt kínálata
Legjobb játékok
Termékajánló
Szűrés
Márka
Mesehős
Kinek ajánljuk
Értesítést kérek az akciókról
Szavazás
Termék részletek


Activity Original társas.

Activity Original társas.
 • Activity Original társas.
 • Activity Original társas.
 • Activity Original társas.
 • Activity Original társas.
8 550 Ft
Márka:
Piatnik
Gyártó:
Piatnik
Életkor:
12 éves kortól
Hányan játszhatják:
3-16 játékos
Kinek ajánljuk:
Lányoknak és Fiúknak

Feladatunk az, hogy a kártyán lévő feladványokat lerajzoljuk, szavakkal körbeírjuk, vagy elmutogassuk.

 • A játékosok csapatokat alakítanak, céljuk, hogy a soron levő játékos lerajzoljon, szóban körülírjon, vagy elmutogasson egy feladványt a csapatának, úgy, hogy ők kitalálják. Amelyik csapat először ér célba bábujával, az a nyertes.
  A játékot 3-16 játékosnak ajánlják (bár gyakorlatilag nincs felső korlát), és egy átlagos játék 45 percig tart. A gyártó 12 év felett ajánlja a játékot.
  2-4 csapat vehet részt a játékban, mindegyik legalább kettő taggal. Minden egyes csapat kap egy bábut Amit felállít a rajtmezőre. A fogalmakat tartalmazó kártyákat lefordítva több talonba kell lerakni. Ezenkívül a rajzos feladatokhoz papírra és ceruzára is szükség lesz.
  A tábla 6 darab 8 mezőből álló szakaszra van osztva, minden szakaszt egy-egy betű jelöl, sorrendben: A, B, C, D, E, F. Ezek után egy piros célmező is található.

  Játékmenet:

  Közös megegyezés alapján kezdhet bármelyik csapat, majd sorban haladnak. A csapat egy tagja kimegy, és húz egy kártyát valamely talonból. Mindegy kártyán A-tól F-ig vannak megjelölve a feladványok, a soron levő játékosnak azt kell választania, amelyik betűvel jelölt szakaszon áll épp a bábujuk. Minden szakaszon más-más bemutatási módot kell alkalmazni:
  - Az A és D részterületeken rajzolni kell; a játékos nem beszélhet, nem használhat jelbeszédet, nem írhat számokat, sem betűket.
  - A B és E részterületeken a fogalmat szóban körül kell írni, anélkül, hogy a szót (vagy annak részeit illetve ragozott alakjait) kiejtené.
  - A C és F részterületeken el kell mutogatni a feladványt. Ekkor nem beszélhet vagy kelthet zajt, nem vonhatja be a körülötte levő tárgyakat.

  A csapat tagjainak hangosan kell bemondaniuk az általuk helyesnek vélt megfejtést, a bemutató személy pedig csak akkor jelezhet, ha kitalálták azt.

  Valamennyi feladatra időkorlát érvényes, amit a homokóra határoz meg. Ha a megadott időn belül a csapat kitalálta a fogalmat, annyit léphetnek előre bábujukkal, amennyi a kártyán oda van írva zárójelben a feladvány után. Ha nem sikerült kitalálniuk, nem lépnek. Ha a bemutató személy megsértett valamilyen szabályt, három mezőt kell visszalépniük.

  Amennyiben a feladvány után hat pont van írva, az nyílt körnek számít. Ilyenkor nem csak a bemutató személy csapata találgathat, hanem az összes. Az a csapat léphet, aki az időkorláton belül elsőre kimondja a helyes megfejtést.

 • Márka
  Piatnik
  Kinek ajánljuk
  Lányoknak és Fiúknak
  Cikkszám
  003-737329
Webáruház készítés